Sitac
Image default
Internet

Glasvezelbekabeling voor ieder huis

Niets zo belangrijk maar ook zo veranderlijk als het internet. De wereld verandert razendsnel maar het internet doet net zo hard mee. Waar men slechts 10 jaar geleden nog allemaal gebruik maakte van een modem inclusief inbelverbinding met de o zo herkenbare geluidjes, kregen we vrij snel daarna al ADSL. Omdat het internet daarmee veel sneller werd, stapte men al heel gauw over om deel te kunnen nemen aan deze revolutie en nog meer van het internet te kunnen genieten.

Inmiddels heeft nagenoeg elk huishouden een internetverbinding en kunnen we zelfs op onze mobiel gebruik maken van dat supersnelle internet. Vaak is een 4G op een mobieltje nog sneller dan de gemiddelde wifi-verbinding. Maar er is iets nieuws onder de horizon: glasvezelbekabeling.

 

Glasvezel is zoals de naam doet vermoeden gemaakt van glas, in lange dunne maar sterke draag. Hiermee wordt het signaal over grote afstanden gestuurd. Glasvezel is langzaamaan het oude ADSL netwerk aan het vervangen in Nederland. Glasvezel biedt dezelfde voordelen als ADSL: telefonie, internet en televisie via een methode. De maximale snelheid van glasvezel is zelfs nog niet helemaal bekend. De grenzen zijn dus nog lang niet bereikt.

 

Er zijn verschillende soorten glasvezel aansluitingen. Deze zijn:

Fiber the node (FTTN): glasvezel tussen grote centrales.

Fiber to the curb (FTTC): Dit is een glasvezelkabel die gaat tot het wijk verdeelkastje. Vroeger werd dit ook glasvezelaansluiting genoemd, maar dit veroorzaakte veel verwarring.

Fiber to the building (FTTB): Glasvezel tot aan het gebouw.

Fiber to the home/office (FTTH/FTTO): Glasvezel tot aan de meterkast (in huis dus).

 

Een bekende fiber to desk oplossing is Brand-Rex. Maar er zijn natuurlijk meerdere soorten oplossingen beschikbaar. Het is dus ook zeker een kwestie van zien wat het beste bij jouw situatie en jouw wensen past. Je zult er zeker blij mee zijn, want het is heerlijk snel.

http://www.optinet.nl