Sitac
Image default
Electronica en Computers

Nep producten aangeboden

Waarschijnlijk kent u dit bedrijf wel, ik heb het hier over het bedrijf Alibaba. Dit is een gigantisch groot internetbedrijf afkomstig uit China waar je werkelijk alle producten kunt verkrijgen. Alibaba heeft nog niet zo lang geleden ook de stap gemaakt naar de Westerse beurs. Maar niet alles gaat crescendo want er zijn ook wel wat problemen. Zo worden er bijvoorbeeld veel namaak producten verkocht via de website. Maar de vraag is of dit bedrijf daar iets tegen kan doen? Zijn zij verantwoordelijk voor de producten die er worden aangeboden op de site?

Het bedrijf zelf wilt dit wel tegengaan en daarom wordt er een bedrijf genaamd Visualed ingeschakeld, dit bedrijf kan er door middel van een QR code achterkomen of een product echt of ‘nep’ is. Dit bedrijf maakt tevens gebruik van een QR code printer om de codes überhaupt uit t kunnen printen. Voortaan zullen producten die worden besteld op Alibaba worden voorzien van een speciale QR-code die moet helpen bij het aantonen van de authenticiteit van het product. De consument kan nadat hij of zij de QR code scant informatie over het product inzien, waaronder de authenticiteit van het product. Veel grote merken zullen ook blij zijn met de betere beveiligingsmaatregelen van de Chinese internetgigant, het vraag aanbod spel zal dus een hele andere wending krijgen op deze pagina.

Volgens het Israëlisch bedrijf Visualead zijn gekleurde QR codes beter te beveiligen dan de authentieke QR codes die wij kennen. De codes zullen dan ook geprint worden met een ander type printer. Weer een innovatie op het gebied van printen. Het lijkt wel alsof er in deze branche constant verbeteringen en innovaties worden bereikt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de baanbrekende 3D printer of de Hot Foil printer die in de industriële branche voor vele nieuwe mogelijkheden heeft gezorgd.

 

 

 

 

http://www.kba-metronic.com/nl/