Sitac
Image default
Dienstverlening

Voorzetramen

Misschien heb je het nog nooit gezien, maar tegenwoordig zijn voorzetramen ook in de omloop. Dit is een raam dat voor een reeds bestaand raam wordt gemonteerd, zonder dat het huidige raam vervangen moet worden. In veel gevallen dus een zeer voordelige aangelegenheid. Maar in welke gevallen is dit dan zo voordelig, vraag jij je misschien af. In dit artikel bespreken we de voordelen, zodat je op basis daarvan een afweging kunt maken of een voorzetraam ook iets voor jou is. 

 

Betere isolatie

Een belangrijk voordeel is de betere isolatie waar je dan van kunt profiteren. Veel huizen denken goed geïsoleerd te zijn, maar in veel gevallen is dat bij de ramen dan niet het geval. Dit terwijl glas in de ramen een groot effect heeft op de mate van isolatie alwaar je van kunt profiteren. Een goede isolatie heeft in principe drie elementaire voordelen. Het zorgt er allereerst voor dat je minder last hebt van geluid van buiten. Misschien woon je in een drukke stad. Dan weet je ongetwijfeld wel hoe vervelend het is om constant dat nare geluid te moeten aanhoren. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat het warmer is in je woning in de winter. Je hoeft minder te stoken en dit heeft een zeer positief effect op de energierekening. Maar een voorzetraam heeft nog meer voordelen. 

 

Snel te monteren voorzetramen

Een ander voordeel is dat ze zeer snel en gemakkelijk te monteren zijn. Dat scheelt veel gedoe en je bespaart dan natuurlijk ook geld, omdat er veel minder arbeidsuren mee gemoeid gaan. Ook zorgt het ervoor dat jij je huidige glas niet hoeft te vervangen. Het kan natuurlijk zijn dat een bepaald glas emotionele waarde voor jou heeft. In die gevallen wil jij het misschien niet vervangen. En in sommige gevallen mag je het niet vervangen, omdat je pand bijvoorbeeld op een erfgoedlijst staat. Ook dan zijn voorzetramen echte aanraders.