Sitac
Image default
Dienstverlening

Denk hier aan als je een oud huis koopt

Een nieuwbouw huis kopen waarbij je eigenlijk alleen nog de sleutel hoeft om te draaien is voor veel mensen een droom. Toch zijn er ook velen die eerder blij worden van een oud pand waar nog veel aan geklust moet worden. Bij het aanschaffen en renoveren van een oud huis moet er aan een aantal dingen gedacht worden, elektriciens Den Bosch 247 moeten bijvoorbeeld nieuwe (veiligere) elektra aanleggen, of het huis moet een betere isolatie krijgen tegen de kou. Na het klussen worden deze panden echter omgetoverd tot een modern huis waar ook de karakteristieke oude details nog goed bewaard zijn gebleven.   

Weet wat er gedaan moet worden

Bij het kopen van een oud huis moet er vaak aardig wat gedaan worden voordat er in gewoond kan worden. Bepaal van tevoren wat er allemaal moet gebeuren en maak een tijdschatting en planning. Neem deze schatting altijd ruim, want er kunnen natuurlijk dingen mis gaan. Er kunnen ook tijdens de renovatie opeens nieuwe nog niet eerder geziene problemen ontdekt worden, zoals bijvoorbeeld vochtschade. Met deze enorme to-do list kan bepaald worden of de klus zelf gedaan kan worden of dat er professionals ingeschakeld moeten worden. Eventueel kan de renovatie volledig uitbesteed worden aan bijvoorbeeld een aannemer. Dit zal uiteindelijk veel stress en zorgen besparen.  

Werk via het stappenplan

Het is slim om je strikt aan de opgestelde planning te houden gedurende de renovatie. Het afwerken van de binnenkant van het huis is natuurlijk het leukste, maar doe dit niet als de elektra bijvoorbeeld nog niet geregeld is. Een elektricien moet eerst nagaan of alles nog wel up to date is. Veel oude huizen hebben bijvoorbeeld nog ongeaarde stopcontacten. Als je de indeling van het huis hebt verandert dan zitten deze stopcontacten vaak ook niet meer op de juiste plek. Een elektricien kan volgens jouw wensen de elektra op de meest gunstige plekken aanbrengen. Dit gaat veel lastiger als alle muren al geverfd zijn.