Sitac
Image default
Dienstverlening

Vacature Hypotheekadviseur

Er zijn in Nederland slechts weinig beroepen die zo dynamisch zijn als het vak van hypotheekadviseur. U bent als adviseur immers werkzaam in een markt die constant aan verandering onderhevig is. Zo verandert de wetgeving met regelmaat en ook de wensen van de cliënten wijzigen op basis van hun persoonlijke situatie. Als hypotheekadviseur is het niet alleen uw taak om te kijken naar de huidige situatie, maar ook om rekening te houden met toekomstige veranderingen. Ziet u het zitten om aan de slag te gaan in deze functie, bekijk dan het volledige aanbod van alle vacatures voor hypotheekadviseurs.

 

Aan de slag als freelancer, franchiser of in loondienst

De functie van adviseur komt u op verschillende manieren tegen in de vacatures hypotheekadviseur. Zo kan u als franchisenemer aan de slag als zelfstandig adviseur. Hiermee maakt u gebruik van de naamsbekendheid van een bestaande organisatie terwijl u geheel zelfstandig werkt. U ziet daarnaast ook vaak dat een adviseur verbonden is aan een bank of werkzaam is in loondienst bij een intermediair. Welke positie voor u het meest aantrekkelijk is hangt dus voor een groot deel van uzelf af.

 

Een dynamisch vak

Als hypotheek adviseur is uw takenpakket zeer divers. Waar het vroeger juist ging om het aanbieding van een eenvoudige hypotheek, wordt er nu veel meer verwacht van de adviseur. Zo is het uw taak om de financiële mogelijkheden in kaart te brengen, maar ook om rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen. Zo zal u bij een jong stel minder snel de volledige draagkracht willen gebruiken om de maximaal haalbare hypotheek aan te bieden. Terwijl u dit bij een wat ouder echtpaar dit mogelijk wel kunt doen. Tal van aspecten zijn van belang en al die zaken zult u moeten meenemen om een goed en gedegen advies uit te brengen. Het kopen van een woning is immers geen aankoop die men regelmatig doet, bovendien draagt een goed en helder advies vaak ook bij aan het opbouwen van een goede relatie met de klant.

 

De opleidingseisen

Als hypotheek adviseur wordt er veel van u verwacht. Dit betekent over het algemeen dat naast een goede opleiding, ook een behoorlijk dosis inzicht gewenst is. Naast de nodige ervaring in de financiële dienstverlening, is het bezit van het WTF-diploma noodzakelijk. Zonder het basis diploma mag u namelijk niet aan de slag als financieel adviseur. Voor het vak van hypotheek adviseur moet u ook de opleiding wft hypothecair krediet succesvol hebben afgerond. Deze opleidingseisen vloeien voort uit de WTF, de Wet op het financieel toezicht. Deze opleidingen zorgen ervoor dat de kwaliteit van de dienstverlening door een hypotheek adviseur voldoende is gewaarborgd. Naast deze opleidingseisen is het altijd een pre als u met enige regelmaat uw kennis actueel houdt door het volgen van aanvullende opleidingen. Heeft u die kennis in huis, dan bent u voor veel bedrijven de ideale kandidaat.