Sitac
Image default
Dienstverlening

4 Tips om met een Ernstige Angststoornis om te Gaan

Angst is voor iedereen een onderdeel van het leven. Het is heel normaal om je zorgen te maken over bepaalde omstandigheden, maar het wordt een probleem wanneer iemand angst heeft over kleine, triviale, of niet-bestaande factoren. Dit staat ook wel bekend als Angststoornis en het is een erkende geestelijke ziekte. Erkend of niet, het wordt soms nog steeds voor paranoia, depressie of vele andere ziektes aangezien en ook zo gediagnosticeerd, maar deze zijn allemaal heel anders.

Het is waar dat bijna alle Angststoornis deze symptomen kan bevatten, maar het onderliggende oorzaak is heel specifiek en mag niet door artsen of de patiënt over het hoofd gezien worden. Patiënten die hier onder lijden komen vaak niet uit zichzelf hiermee naar voren om hulp te zoeken, omdat de natuur van het probleem betekent dat ze mensen niet kunnen benaderen met dit soort probleem. Er is echter hulp voor mensen die lijden onder zelfs de zwaarste vormen van Angststoornissen.

1- Er moet psychologische behandeling gezocht worden van een geregistreerde therapeut. Een professioneel vinden die veel ervaring heeft met patiënten die lijden onder ernstige Angststoornissen is de beste optie. Een Psychiater zal het probleem perfect begrijpen en de patiënt helpen om door zijn angst te werken. Onthoud; een patiënt die lijdt onder ernstige Angststoornissen wilt waarschijnlijk geen arts bezoeken, maar een Psychiater met de juiste kennis zal weten hoe hij dit probleem overwint.

2- Er kan geneesmiddel voorgeschreven worden dat patiënten zal helpen die onder ernstige Angststoornissen lijden. De meeste onderzoeken zijn gedaan op monotherapie behandeling, wat betekent het gebruik van één geneesmiddel, maar het is vaak nodig om meerdere geneesmiddelen te combineren om de beste effecten te krijgen. Antidepressiva worden vaak voorgeschreven maar het is vaak een kwestie van uitproberen welke precies het juiste effect zal hebben.

3- Polyfarmacie is de combinatie van verschillende geneesmiddelen en het is bewezen dat het effectiever is voor mensen die lijden onder ernstige Angststoornissen. Door antidepressiva met benzodiazepines te combineren, en mogelijk een milde stimulans, zal de patiënt het makkelijker vinden om problemen onder ogen te komen die normaal tot verhoogde niveaus van angst leiden.

4- De combinatie van psychische hulpverlening met voorgeschreven geneesmiddelen is verre uit de beste oplossing. Vaak maskeren geneesmiddelen de symptomen en de patiënt kan immuun worden voor de effecten, dus de combinatie met een psychiatrisch programma zal voordeliger zijn voor de patiënt.

Persoonlijk advies van psycholoog in Apeldoorn

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn