Sitac
Image default
Gezondheid

Overgangsklachten verhelpen

Overgangsklachten verhelpen

Op het moment dat je in de overgang zit, kun je te maken krijgen met verschillende klachten. Deze klachten zijn normaal om last van te hebben. Een andere naam voor de klachten is ook wel overgangsklachten. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je te maken hebt met overgangsklachten. Daarom gaan we in dit artikel kijken op welke manieren het mogelijk is om overgangsklachten te verhelpen. Voor veel vrouwen die in de overgang zitten, kan het erg prettig zijn om gebruik te gaan maken van deze manieren om overgangsklachten te verhelpen. 

Welke overgangsklachten zijn er allemaal?

Als je het over overgangsklachten hebt, zijn er veel verschillende klachten waar je mee te maken kunt krijgen. Aangezien er veel verandering zit in de hoeveelheid hormonen die je in je lichaam hebt, is het mogelijk om last te krijgen van klachten zoals gevoelige borsten. Deze worden vooral veroorzaakt door een schommeling in de hoeveelheid hormonen die je in je lichaam hebt. Echter is het ook mogelijk dat je last krijgt van heftige klachten. Zo zijn hartkloppingen overgang ook iets waar je mee te maken kunt gaan krijgen. Daarom kan het handig zijn om wat te doen tegen verschillende overgangsklachten. 

Voldoende beweging

Het is belangrijk om voldoende beweging te krijgen als je in de overgang zit. Dit heeft ermee te maken dat hierdoor je lichaam ook niet voor pampus ligt. Door voldoende beweging te krijgen, ben en voel je je een stuk fitter. Daarom is beweging ook één van de belangrijkste dingen die je kunt doen als je in de overgang zit. Ondanks dat het gezond is om te bewegen, doen de meeste mensen dit niet voldoende. 

Vooral als je in de overgang zit, is het aan te raden om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Zo is het mogelijk om ervoor te kiezen om een half uurtje te gaan wandelen. Ook is het mogelijk om ervoor te kiezen om een abonnement op de sportschool te nemen en hierdoor lekker te gaan sporten. Voor de mensen die dit niet leuk vinden, is het ook mogelijk om te gaan fietsen. 

De juiste voeding

Het is ook belangrijk om te gaan kijken naar wat je eet. Er zijn verschillende dingen die je kunt eten als je in de overgang zit. Eén van de belangrijkste dingen die je lichaam in deze tijd veel nodig heeft, zijn vitaminen. Door veel groente en fruit te eten, is het mogelijk om hier meer van binnen te krijgen. 

Ook is de kans aanwezig dat je niet de hele tijd vol zit als je gegeten hebt. Daarom kan het een goede optie zijn om te kiezen voor veel eiwitten en vezels in de dingen die je eet. Door hiervoor te kiezen, is het namelijk mogelijk om een stuk langer vol te blijven. Door dit te combineren met veel groente en fruit, is het mogelijk om de juiste voeding binnen te krijgen als je last hebt van de klachten in de overgang.