Sitac
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een natuurlijke speeltuin op een rijtje

De voordelen van een natuurlijke speeltuin op een rijtje

Als we kijken naar de ontwikkelingen van kinderen in de laatste jaren zien we dat er erg veel veranderd is. Niet alleen heeft het hele coronavirus een grote invloed gehad op hun ontwikkeling, maar sowieso biedt de hele digitalisering steeds nieuwe resultaten en inzichten. Om kinderen even te laten ontsnappen uit deze strijd zou het goed zijn om ze wat vaker te laten spelen in een natuurlijke speeltuin. Alleen, wat is een natuurlijke speeltuin precies en wat biedt het? Dat lees je gelukkig in dit blog!

Meer beweging

Allereerst zorgt een natuurlijke speeltuin voor meer beweging dan een reguliere speeltuin. Doordat de natuurlijke speeltoestellen in deze speeltuin enkel zijn gemaakt van natuurlijke elementen, is het voor de kinderen zwaarder om zich van A naar B te verplaatsen. Zo zorgt de combinatie van balken, planken en touwen ervoor dat kinderen voor een ware uitdaging komen te staan.

Nieuwe avonturen

Daarnaast biedt een natuurlijke speeltuin veel meer uitdagingen dan een reguliere speeltuin. Zo moeten kinderen zich door samen te werken en hun doorzettingsvermogen en kracht te gebruiken, voortbewegen. Dit is niet alleen goed voor de band met vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen, maar zorgt ook voor een gezonde ontwikkeling op het gebied van cognitieve- en fysieke vaardigheden.

Samen spelen, samen delen

Tot slot zorgt een natuurlijke speeltuin ervoor dat kinderen beter met elkaar leren om te gaan. Doordat kinderen tegenwoordig gewend beginnen te raken aan spelcomputers en het hele online leven, is het bijna ondenkbaar dat kinderen ruzies moeten oplossen, dingen moeten delen en moeten samenwerken om iets te bereiken. In een natuurlijke speeltuin is dit gelukkig wel het geval.

Hulp van een professional

Wil je meer weten over een natuurlijke speeltuin en de voordelen hiervan? Dan raden we je ten zeerste aan om eens een kijkje te nemen bij Yalp. Dit bedrijf kan jou voorzien van alle informatie die je nodig hebt op het gebied van verantwoord buiten spelen!

https://www.yalp.nl/