Sitac
Image default
Mode en Kleding

Het belang van kleding

Al sinds het begin der tijden beschouwen wij mensen kleding als een belangrijk aspect van het leven. Onze voorouders gebruikten kleding hoofdzakelijk om te overleven in barre weersomstandigheden en om zich warm en behaaglijk te houden. Dit is nog steeds het hoofddoel van het dragen van kleding, maar met het verstrijken van de jaren werd kleding meer een sociaal aspect dan een basisvoorwaarde om te overleven. Aanvankelijk was het gewoon dierenhuid, maar na de ontdekking van katoen en andere grondstoffen veranderde ook de manier waarop wij tegen kleding aankeken. In de huidige wereld kunnen we kiezen uit miljoenen kledingstijlen en honderden en duizenden modemerken die deze kleding verkopen. Kleding is zoals gezegd een sociaal aspect en mensen proberen zich vaak zo goed mogelijk te kleden om hun status hoog te houden.

Guess is een van de top modemerken die is opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Guess is gevestigd in Los Angeles en het is een van de meest gewilde kledingmerken voor zowel mannen als vrouwen. Naast kleding is Guess ook gespecialiseerd in andere kledingaccessoires zoals sieraden, horloges, schoenen en parfums. Guess opende zijn eerste winkel in Beverly Hills en staat bekend om de productie van de eerste designerjeans.
In zijn hoogtijdagen overtrof Guess veel populaire Amerikaanse bedrijven zoals Gap, Calvin Klein, Diesel en nog veel meer. In een poging om zijn merknaam te vergroten is het bedrijf ook begonnen met een lijn kinderkleding onder de naam GUESS kids.