Sitac
Image default
Bedrijven

Welke soorten natuurstenen voor tegels leggen zijn er?

Van hardsteen tot graniet, van kleurvast tot wit; er zijn veel soorten natuurstenen tegels. Natuursteen is echter niet voor iedere situatie geschikt. Natuurstenenspecie kan bijvoorbeeld verkleuren door invloeden van licht en water of het kan breken en scheuren doordat het niet bestand is tegen bepaalde chemische reacties. Daardoor moet je goed opletten voor welke tegels je kiest. Daarnaast moet je opletten hoe je te tegels in de grond legt. Je kunt tegels laten leggen door een hovenier of een tegelexpert. Je leest hier uit welke tegels je kan kiezen en wat belangrijk is bij het kopen van tuintegels.

Welke soorten tegels zijn er allemaal?

Natuursteen tegels komen in vele soorten, maten en kleuren. Daarbij is er eigenlijk geen grens aan hoe mooi tuintegels van natuursteen kunnen zijn. Natuursteen is echter wel wat duurder dan andere soorten tegels en ook de levensduur van natuurstenen tegels is langer. Natuurstenenspecie kan verkleuren door invloeden van licht en water of het kan breken en scheuren doordat het niet bestand is tegen bepaalde chemische reacties. Natuurstenenspecie wordt daarom ook wel marmer genoemd vanwege de gemakkelijke verkleuring bijvoorbeeld door wijn of citrusvruchten.

Natuursteen is een materiaal dat al heel lang wordt gebruikt voor het maken van tegels. Tegels van natuursteen zien er altijd goed uit, ongeacht de situatie. De levensduur van natuurstenen tegels is ook langer, ongeveer 30 jaar.

Natuurstenen worden vaak gebruikt in de tuin, omdat dit soort steen goed te combineren is met andere materialen zoals hout of metaal. Natuurstenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor je altijd een tegel vindt die bij jouw tuin past.

Ook voor binnen zijn natuurstenen tegels erg geschikt. Natuursteen is kleurvast en gaat lang mee, waardoor je er jarenlang plezier van hebt. Natuurstenen tegels worden vaak toegepast in badkamers of keukens. Natuurstenen tegels zijn ook erg geschikt als er kinderen in huis wonen. Natuursteen is immers krasvast en heeft een hoge dichtheid, waardoor deze niet gemakkelijk breekt of scheurt.