Sitac
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over buitenverlichting

Om de tuin af te maken is buitenverlichting ideaal, het zorgt er namelijk voor dat je ook in het donker van je tuin kan genieten. Er zijn verschillende soorten buitenverlichting, bijna alle wensen kunnen dus worden vervuld. Om de juiste verlichting uit te zoeken moet je gaan kijken naar wat je echt wil, jouw voorkeuren kunnen afhangen van de ruimte die verlicht moet worden, of je de verlichting op stroom wil en waar de verlichting voor moet dienen. 

Soorten tuinverlichting

Er zijn verschillende soorten tuinverlichting die allemaal een ander doeleinde hebben. Sfeerverlichting dient als onderdeel van de tuin, met sfeerverlichting is het de bedoeling om de tuin gezellig te maken. Met spotjes kun je bijvoorbeeld een boom uitlichten of looppaden zichtbaarder maken. Deze spotjes hoeven niet perse op de stroom aangesloten te worden, je hebt ze namelijk ook op zonne-energie. Er is ook verlichting die dient als bewaking van je huis en tuin, op deze lampen zit namelijk een bewegingssensor. Hierdoor krijg je dat de lamp aangaat als er iemand langs loopt of de tuin in probeert te komen. 

Buitenverlichting aansluiten

Buitenverlichting moet op een andere manier worden aangesloten dan binnenverlichting, wanneer je buiten namelijk verlichting aansluit moet je met andere omstandigheden rekening houden dan binnen. Zo kan het bijvoorbeeld regenen, vriezen maar ook heel warm worden. De draden die voor buiteninstallaties worden gebruikt moeten dus tegen deze weersomstandigheden kunnen.

Zonne-energie

Het groener leven begint echt een thema te worden, dit is ook te zien aan de tuinverlichting die op zonne-energie werkt. Er komen steeds meer verschillende lampen op de markt, ook wordt de kwaliteit van het licht steeds beter. Vroeger zag je namelijk dat het licht wat zwak was, tegenwoordig is het licht bijna net zo sterk als dat van bedrade lampen.