Sitac
Image default
Bedrijven

Hoelang gaat je rieten dak mee?

Rieten daken zijn prachtig om naar te kijken en komen nog vaak voor op bijvoorbeeld boerderijen. Het is een manier een je huis er bijzonder uit te laten zien. De traditionele manier om een rieten dak te maken werd gedaan door gebruik te maken van de beschikbare materialen. Hiervoor gebruikte de boeren de lokale materialen die ze zelf verbouwde, denk hierbij aan riet of stro. Wanneer het riet en gras van een dak goed gesneden is, is het de bedoeling dat het dak waterdicht is. Wanneer je van plan bent een huis te kopen met een rieten dak is het natuurlijk belangrijk om te weten hoelang het dak meegaat en hoe het dak het beste kan worden onderhouden.

Maar hoe lang gaat een rieten dak mee? Hoelang een rieten dak mee gaat hangt ook af van het materiaal van het rieten dak. Over het algemeen gaat een dak mee tussen de 15 en 40 jaar. Wanneer je gebruik maak van waterriet gaat je dak het langst mee, de uiterste levensduur is 60 jaar. Kies je voor tarwe riet gaat het ongeveer tussen de 25 en 35 jaar mee. Kies je voor stro gaat je dat het minst lang mee, dit moet na 15-25 jaar opnieuw worden bevestigd.

Om de verslijting van het dak te beperken is het belangrijk om het goed te onderhouden. Onderhouden rieten dak is belangrijk, laat af en toe kleine reparaties doen. Zorg er ook voor dat er voor en na elke winter een controle gedaan word om te kijken of alles aan het dak nog goed zit. Rieten daken zijn erg kwetsbaar voor slecht weer en het is dus belangrijk dat ze daarna goed gecontroleerd worden.

Van plan een huis te kopen met een rieten dak of een rieten dak aan te schaffen, neem dan een kijkje op www.rietwerk.nl voor meer informatie over verschillende rieten daken en het onderhoud ervan.

http://www.rietwerk.nl