Sitac
Image default
Bedrijven

De dienstensector in Nederland

De Nederlanders zijn altijd al goede zakenmensen geweest. Toegegeven, Nederlanders begonnen net als bijna alle andere volkeren als boeren in de Middeleeuwen, maar in de late middeleeuwen en de daarop volgende eeuwen veranderde anders. Nederland, één van de kleinste landen ter wereld, groeide uit tot een grootse zeemacht dat goud verdiende alsof het zandkorrels waren. De handelsgeest van de Nederlanders was geboren. Overal ter wereld werden luxe goederen ingekocht en doorverkocht en dankzij deze inkomsten kon er geïnvesteerd worden in een grote vloot, luxe moderne steden en nog meer expedities. Vandaag de dag beschikken we nog steeds dezelfde geest. We handelen graag en als we niet handelen, dan verlenen we diensten.

De Rotterdamse haven is hier een goed voorbeeld van. Het behoort tot de grootste havens van de wereld en is de drukste haven van Europa. Nog altijd komen hier dagelijks tonnen en tonnen aan producten voorbij om vervolgens verder Europa in verscheept te worden. Ook Nederlandse producenten produceren vaker voor het buitenland dan voor het eigen land, puur voor de handel.

Toch moet Nederland het ook van een andere sector hebben naast de handel, namelijk de dienstensector. Nederland heeft veel hoofdkwartieren van verschillende multinationals en men is heel goed met water. Nederlandse dijken en bruggenbouwers behoren tot de bekendste ter wereld en ook vind je hier veel financiële instellingen. Nederland biedt veel diensten aan, vooral in het hogere, luxere business to business segment. Waar landen als India het moeten hebben van een inbound callcenter heeft Nederland een unieke telefoondienst die volledig op maat gemaakt is, om het verschil maar met een praktijkvoorbeeld uit te drukken.

De verwachting is dat de dienstensector in Nederland alleen maar zal groeien. Van ouderenzorg tot consulenten en de handel, de sector groeit gestaag. Dit biedt een hoop kansen voor de toekomst en laat ook zien dat wij Nederlanders goede zakenlui zijn met de handelsgeest van onze voorouders.

http://www.bizziphone.com/