Sitac
Image default
Bedrijven

Buiten spelen

Kinderen spelen in deze tijd niet zo veel meer buiten als de kinderen van vroeger. Vroeger was het normaal om na school nog naar de speeltuin te gaan of gewoon voor de deur te spelen. Samen met alle buurtkinderen verstoppertje spelen of je eigen bedachte spel.

In deze tijd hebben kinderen veel meer elektronisch speelgoed. Ze spelen spelletjes op de tablet of op de telefoon van mama en papa. Ze komen hierdoor niet zo veel meer buiten. Maar is dit wel gezond voor kinderen?

Voordelen buiten spelen

Er komen heel veel voordelen kijken bij het buiten spelen, het is namelijk beter voor kinderen dan dat je in eerste instantie zou denken. Hieronder worden er een paar van deze voordelen genoemd:

  1. Als een kind buiten speelt, gaat het lichaam van het kind sneller ontwikkelen. Hierdoor zal hij of zij later ook sneller kunnen leren lezen en schrijven.
  2. Doordat je buiten speelt leer je de ruimte beter in te schatten. Een kind dat veel buiten speelt kan dus beter afstand en diepte inschatten dan een kind dat niet zoveel buiten komt.
  3. Als kinderen buiten spelen gaat het er vaak heftig aan toe. Ze rennen, springen roepen, dit is dan ook erg gezond voor het lichaam en ze zullen ook niet snel lijden aan overgewicht.
  4. Door buiten te spelen leren kinderen spelenderwijs meer over de wereld. Ze zijn in aanraking met simpele dingen zoals het gras, bloemen en mieren, maar hierdoor leren ze wel meer over de natuur.
  5. Kinderen die buiten spelen, spelen niet altijd dezelfde spellen. Vaak bedenken ze hun eigen spellen en hun eigen verhalen. Dit is erg goed voor hun fantasie en creativiteit. Ze leren probleemoplossend te denken.
  6. Het is ook erg ontspannend voor een kind om na een lange dag school lekker te gaan buiten spelen. Lekker schommelen op de houten schommels of je vrienden je nieuwe buitenspeelgoed te laten zien.
https://www.buitenspeelgoed.nl/