Sitac
Image default
Bedrijven

2021 interieur huis ontwerpen

Velvet Green

Een nieuwe opkomende trend is fluweel ook bekend als velvet. Deze stof heeft een zachte en warme uitstraling. Deze uitstraling gaat vaak gecombineerd met een romantisch gevoel. Het is een trend die al enkele jaren bestaat en die je in 2021 nog vaak zal terugzien. Fluweel wordt geweven en het is van oorsprong een zachte, fijne en glanzende stof. Vroeger werd deze stof gebruikt voor dure kleding en meubilair. De techniek waarop deze stof geweven is afkomstig vanuit Azië. Deze techniek werd door de Europeanen overgenomen en was populair in steden zoals Lucca, Florence, Venetië en Genua.

Minimalistisch je huis ontwerpen

Een minimalistisch interieur is een van de trends die in 2020 vroegtijdig te zien was bij grote reality tv-sterren zoals Kim Kardashian. Door haar inrichting werd de minimalistische stijl nog populairder. Daarom zal deze trend voortzetten in 2021, het draait hierbij om een zen interieur gecombineerd met veel licht en ruimte. Vaak wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke producten zoals hout, riet, bamboe, leer en zijde. Ook wordt er alleen zachte verlichting gebruikt voor een warme uitstraling. Je ook met je eigen producten een minimalistische look creëren, je kunt dan gebruik maken van zowel moderne als vintage producten, maar kies wel een bepaalde stijl. Daarnaast is het belangrijk dat je zoveel mogelijk kleine accessoires probeert te vermijden, dit kan snel een rommelige uitstraling geven.

Natuurkleuren

Natuurlijke kleuren zorgen voor een rustige en natuurlijke sfeer. Denk aan gedekte kleuren zoals beige, wit, groen- en bruintinten. Door gebruikt te maken van deze kleuren zul je zien dat de uitstraling van je huis al direct rustiger lijkt. Door deze muurkleuren te combineren met het meubilair zal er een algemene kleurcombinatie ontstaan die mooi in elkaar overlopen. Je verschillende kleurcombinaties toepassen zoals toon op toon kleurcombinatie of harmonieuze kleurcombinatie. Contrasterende kleurcombinaties komen niet vaak voor bij minimalistische interieurs doordat deze kleurencombinatie kleuren gebruikt die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel.

Botanisch

Er wordt al veel gebruikt gemaakt van natuurlijke product materialen in interieurs. Maar de botanische trend gaat een stapje verder. Botanisch wilt zeggen ‘alles wat te maken heeft met plantkunde’. Zo worden er in interieurs diverse planten geplaatst om een buitensfeer te creëren. Vaak worden deze groene plantkleuren ook teruggebracht in de accessoires van het interieur zoals kussens, kaarsen en verlichting. Zo kun je geheel naar eigen smaak je eigen huis ontwerpen.

https://www.ihcarchitects.com/huis-ontwerpen/