Sitac
Image default
Verbouwen

Twee emmertjes

Een oud Nederlandse liedje dat door iedereen vroeger uit volle borst werd meegezongen. “Twee emmertjes water halen.” Een liedje waarin de traditie centraal stond om water uit de dorpspomp te halen. “Twee emmertjes pompen.”

Het mooie deuntje speelt uiteraard in een tijd waarin de meeste bewoners nog niet over een eigen waterleiding beschikten. In plaats daarvan trokken ze naar de centrale dorpspomp met hun lege emmers. Het liefst twee. Om in balans terug te kunnen lopen naar huis.

 

Emmer met deksel 5 liter

De emmer is met name uitgevonden om vloeibare stoffen te verplaatsen. Zoals vroeger de mensen water uit die pomp haalden. Of de boer die zijn koeien had gemelkt. Iedereen maakte op de een of andere manier gebruik van de emmer. En nog.

Tegenwoordig echter wordt de emmer veelvuldiger gebruikt. Het is een massa product geworden, dat meerdere nuttige doeleinden dient.  Emmers zijn er ondertussen ook in alle soorten en maten, van klein tot groot. De populairste is echter de emmer met deksel van 5 liter. 

 

De perfecte emmer met deksel 5 liter

Niet te klein, niet te groot, een stevige, duurzame emmer met deksel 5 liter is geschikt voor het transporteren van allerlei producten. Een stevig hengsel zorgt voor veiligheid bij vervoer. Terwijl een nauwkeurig passend deksel zorgt voor extra stevigheid, zodat er niets wordt verspild, noch raakt aangetast.

Emmers met deksels zijn ideaal voor opslag. Doordat de deksels zijn voorzien van een opstaand randje kun je de emmers gemakkelijk stapelen. Daardoor vallen deze automatisch in het gareel en nemen weinig ruimte in.

Uiteraard kan het zijn dat je slechts één enkel product op moet slaan in de emmers. Als je daarentegen verschillende producten moet opslaan, is het raadzaam om deksels van verscheidene kleuren aan te schaffen. Daarmee kun je namelijk in een blik zien wat de inhoud is van iedere emmer.