Sitac
Image default
Hobby en vrije tijd

De evolutie van de 3d pen

De 3d printer pen is hot in Nederland en steeds vaker is 3d tekenen onder de aandacht bij de kinderen. Wanneer we kijken naar het ontstaan van het 3d tekenen dan moeten we eigenlijk terug naar het begin van de 3d doodler pen in Amerika. In begin 2012 waren het twee Amerikanen die via een kickstarter project 2 miljoen dollar ophaalde om de 3d pen te gaan ontwikkelen. Deze eerste versie de 3Doodler is ondertussen ook verder verbeterd en in 2015 kwam de tweede versie van deze pen op de markt. Omdat er veel belangstelling was voor het unieke 3d tekenen met deze pen zijn er ondertussen veel meer merken op de markt gekomen.

Verschillende modellen

Er zijn verschillende soorten 3d pennen op de markt te verkrijgen en ze zijn al in vijf verschillende versies geëvolueerd. We zien dat er nog steeds vaak de basis 3d pen van de 1e generatie wordt gekocht maar voor dezelfde prijs zijn er veel betere modellen beschikbaar.

Het gebruikersgemak en de kwaliteit van de 3d pen kun je combineren met de mogelijkheden voor gebruik. Of u nu een beginnende, gevorderde of zelfs een professioneel gebruiker bent onder de 100 Euro heeft u een goede 3d pen tegenwoordig.

Filamenten

Bij een 3d pen is het niet anders als bij een gewone pen. Wanneer u geen vulling heeft kunt u ook niet tekenen. Een 3d pen heeft alleen geen inktpatroon maar kun je vullen met een filament. Er zijn meer filamenten in verschillende kleuren en soorten. Zo is er het ABS filament en de wat meer biologische vorm het PLA filament. Let wel op bij de aanschaf van een 3d pen dat uw pen geschikt is voor beide filament soorten. De verhitting voor het laten smelten is voor beide pennen gebaseerd op andere temperaturen en u wilt voorkomen dat uw pen verstopt raakt. Overigens is hiervoor ook speciaal het reinigingsfilament beschikbaar.

Aanschaf 3d pen

Let er bij de aanschaf van uw 3d pen op dat bij een erkende webwinkel uw 3d pen koopt. Maak een keuze voor de juiste pen voor gebruik van de verschillende filamenten en vergeet deze laatste ook vooral niet mee te bestellen. Kies een pen van de vierde of vijfde generatie waar u meer informatie over kunt vinden hier op de site van Goedkope3dpen.