Sitac
Image default
Gezondheid

Maak afvallen een stuk makkelijker met sporten de handige shakes

De sportscholen hebben natuurlijk een lange tijd dicht gezeten maar de zomer komt eraan, veel mensen willen dus gaan afvallen. Het probleem is alleen dat mensen het heel lastig vinden om af te vallen, het is ook lastig om af te vallen wanneer je dit niet op een goede manier doet. Hieronder kun je meer lezen over hoe je op een goede en makkelijke manier af kunt vallen. 

Shakes

Een shake is misschien wel de beste uitkomst om af te vallen, wanneer je een shake neemt in plaats van een maaltijd krijg je namelijk veel minder calorieën binnen. Het voordeel van een shake is ook dat je een verzadigd gevoel krijgt, je krijgt dus minder snel de neiging om weer wat te gaan eten.

Hoe werkt afvallen

Wanneer je gaat uitleggen hoe afvallen werkt klinkt het erg simpel, in de praktijk vergt het echter veel discipline. Wanneer je gaat afvallen moet je namelijk minder calorieën binnenkrijgen dan dat je verbruikt op een dag, je lichaam gaat dan namelijk over tot vetverbranding. Het is dus belangrijk om minder te eten maar wel de goede dingen te eten, je moet namelijk nog wel hetzelfde aantal voedingsstoffen binnenkrijgen. Shakes kunnen hier wel bij helpen, in veel shakes zitten namelijk alle voedingsstoffen die je nodig hebt op een dag.

Afvallen en sporten

Wanneer je sneller wilt gaan afvallen is het ook goed om erbij te gaan sporten, door te sporten verbrand je namelijk ook calorieën. Om de meeste calorieën te verbranden kun je het beste een high intensity training doen, bij deze training wordt je hartslag steeds verhoogt en vertraagd en dat zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrand. Door te sporten ga je ook beter in je vel zitten en is het afvallen ook makkelijker vol te houden.