Sitac
Image default
Financieel

Een verzekering voor je scooter regelen? Zo gedaan!

Heb je net een scooter gekocht en wil je hier zo snel mogelijk mee de weg op? Zorg er dan voor dat je vandaag nog een verzekering voor scooter afsluit. Zonder polis ben je ten eerste strafbaar omdat iedereen die met een gemotoriseerd voertuig de weg op gaat, een verzekering moet hebben, maar daarnaast loop je ook onnodig grote risico’s.

Vandaar dat we je zullen laten zien hoe je zelf vandaag nog een goede polis voor je scooter kunt afsluiten. Je zult zien dat het niet moeilijk is om een scooterverzekering af te sluiten, mits je weet welke criteria je in je achterhoofd moet houden bij het samenstellen van je polis.

Wat is belangrijk als je een verzekering voor je scooter zoekt?

Om te weten wat een goede WA verzekering scooter is in jouw geval, moet je weten welke criteria je verzekeraar hanteert. Anders dan veel mensen denken, kijkt je verzekeraar niet naar het merk scooter dat je hebt. Het maakt dus niet uit of je bijvoorbeeld een Tomos hebt, of dat je een Vespa hebt. Wat belangrijk is voor je verzekeraar, is de leeftijd van je scooter. Waarom is dit van belang? Als je schade oploopt, kijkt de verzekeraar naar de dagwaarde van je scooter om te kijken of het financieel de moeite waard is om de schade te laten herstellen. Het zal duidelijk zijn dat wanneer je een nieuwe scooter wilt laten herstellen, dit rendabeler is dan wanneer je een oude scooter wilt oplappen.

Voor oudere scooters geldt namelijk dat het vaak voordeliger is om schade niet te herstellen, maar om een ander voertuig te kopen. Om die reden zijn er diverse pakketten beschikbaar bij je verzekeraar die aansluiten bij de dagwaarde van je scooter. Kies dus altijd een passende verzekering.

Kies een passende verzekering die aansluit bij je scooter

Een passende verzekering kiezen is niet moeilijk. Weet je namelijk hoe oud je scooter is, dan is de keus zo gemaakt. Voor scooters die net uit de fabriek zijn komen rollen of voor scooters die maximaal twee jaar oud zijn, is de allriskverzekering een goede keus. Met deze polis kun je alle vormen van schade laten herstellen, ook wanneer je deze schade zelf veroorzaakt hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Heb je een scooter van drie tot vijf jaar oud, dan kun je beter voor de WA Plus verzekering gaan.

Dit pakket kun je nog altijd gebruiken om schade te herstellen, maar dan alleen schade als gevolg van brand, diefstal of extreem weer. Heb je een scooter gekocht die ouder is dan vijf jaar? Dan hoef je deze slechts te voorzien van de WA-basisverzekering. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht, maar je kunt er geen schade mee claimen. Dit is dan ook de meest voordeligste optie.

De goedkoopste verzekering is niet altijd de beste voor je

Als je een verzekering voor je scooter wilt samenstellen, is het belangrijk om te zorgen dat je een passende polis afsluit. Op die manier voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Ga dus niet altijd voor de voordeligste optie, want dan kan het zijn dat goedkoop uitmondt in duurkoop en dat wil je nu juist voorkomen. Om meer uit je verzekering te halen, kun je ook eens een blik werpen op de aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar kunnen je wel extra voordeel opleveren. We raden je aan om al je verzekeringen bij een en dezelfde partij af te sluiten. Zo kun je namelijk ook nog eens profiteren van pakketkorting. Goed verzekerd zijn, zonder hoge premies. Dat wil je toch?