Sitac
Image default
Geschenken

Welke printer voor welke actie

Een printer kopen klinkt vaak een stuk makkelijker dan dat het werkelijk is. Er zijn heel veel verschillende soorten printers die allemaal net iets anders aanbieden dan de ander. Nu de 3d printer volledig in de spotlights staat, betekend dat niet dat we massaal over de 2d printer heen zijn. We gebruiken deze nog vaak genoeg voor verschillende dingen. In dit artikel lees je over verschillende printers en hun verschillende doeleinden.  

Als je een printer wilt gaan kopen, is het uiteraard belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt waar je hem allemaal voor wilt gaan gebruiken. Weeg alles goed af voordat je iets koopt. 

De eerste printer die toegelicht wordt is de inkjet printer. Deze printer werkt met hetzelfde systeem als een gewone huis tuin en keuken printer. Er is dan ook een grote spreiding in de vorm en grootte van de printers. Je hebt bijvoorbeeld hele grote industriële printers voor op kantoor, of een simpele kleine die je thuis neer kan zetten. Het is een erg goede printer. Hij biedt niet veel extra’s, maar dit is ook niet altijd nodig. Het is een betrouwbare printer waar je op kan rekenen. 

Als je op ander materiaal wilt printen dan papier, zoals textiel, leer of kunststof, dan moet je weer een ander soort printer hebben. Namelijk de tht printer. Deze printer is zeer geschikt om op dit soort oppervlaktes te printen. Helaas is hij wel erg vervuilend en dus best slecht voor het milieu.  

Om het probleem van de vervuiling tegen te gaan, is er de hot foil printer uitgevonden. Deze printer is te gebruiken op papier en op plastic. Bij deze printer wordt gedroogte inkt verwarmt tot een bepaalde temperatuur en hierna wordt een deel van het product onder de printer geplaatst. Dit stempel proces is niet vervuilend omdat de inkt droog gebruikt wordt

http://www.kba-metronic.nl