Sitac
Image default
Electronica en Computers

3D Stencils voor de 3D pen

3d pen stencils voor het maken van de mooiste 3d objecten

Jazeker de 3d pen is momenteel zo populair geworden dat veel kinderen via sociale media als Facebook, Twitter maar vooral Pinterest, Instagram en Youtube hun eigen ontwerpen delen. Maar hoe komen ze nu aan al deze ontwerpen en hoe worden die nu exact gemaakt? Kun je zomaar uit de losse hand een eigen 3d ontwerp maken of heb je er net als bij een 3d printer een ontwerp voor nodig? Welnu het antwoord is ja en nee. Ja je kunt zonder een ontwerp met je eigen creativiteit een 3d object tekenen maar in de praktijk is dit wel erg moeilijk en zul je dus ook vrij handig moeten zijn. Veel objecten die met een 3d pen zijn gemaakt zijn ontworpen met een 3d stencil waarover meer in dit artikel.

Is een 3d stencil een software programma

Nee een 3d stencil is eigenlijk een bouwtekening die vaak is uitgeprint op papier. Door de verschillende perspectieven op papier over te tekenen kun je een compleet ontwerp maken waarna je uiteindelijk een 3d object maakt door de verschillende perspectieven aan elkaar te verbinden. Een 3d stencil is dus meer een bouwtekening geworden voor het maken van 3d objecten. Om een 3d stencil te ontwerpen kun je natuurlijk wel 3d software gebruiken of een goed tekenpakket als paint. Maar omdat er online erg veel ontwerpen zijn te vinden die je zo kunt uitprinten is het vooral het vinden van de juiste websites waar je deze kunt vinden en downloaden.

3d Stencils bij de 3d penclub

Wanneer je dus 3d stencils ontwerpt of wilt vinden kun je bij de 3d penclub even kijken wat er zoal online is te vinden. Ook kun je hier je eigen ontwerpen insturen die dan weer kunnen worden gedeeld met andere 3d pen gebruikers. Kortom leuk voor iedereen om direct je eerste 3d object te maken met een goed ontwerp van een 3d stencil.

https://www.3dpenstunter.nl