Sitac
Image default
Tuin en buitenleven

Sierbestrating Oldenzaal in je tuin

Veel groen in je tuin zorgt ervoor dat de bodem het water goed kan vasthouden. Bestraat daarom zo weinig mogelijk. Als je een paadje of terras aanlegt, kies dan voor tweedehands of betonnen tegels met een keurmerk. Kies je voor beste sierbestrating Oldenzaal dan heb je beste milieuvriendelijkste bestrating.

Welke bestrating Oldenzaal is milieuvriendelijk?

Hoe milieuvriendelijk bestratingsmateriaal is, hangt af van de grondstof, het energieverbruik tijdens de productie en het transport, en de waterdoorlaatbaarheid.  Wij bieden diverse sierbestrating Oldenzaal aan die milieuvriendelijk zijn. Je kan kiezen bij ons uit tweedehands materialen en (waterdoorlatende) betonnen tegels met een keurmerk. Keurmerktegels gaan lang mee en belasten het milieu minder tijdens de productie. Het grote voordeel van tweedehands tegels is dat er geen nieuwe tegels geproduceerd hoeven worden. Je bent bovendien goedkoper uit: tweedehands tuintegels bieden wij tegen een lager tarief aan. Ook letten wij bij sierbestrating Oldenzaal op de herkomst van de materialen. Zo werken wij alleen met houten vlonders die een keurmerk zoals FSC of PFEC  bezitten. Daarnaast werken wij met sierbestrating Oldenzaal uit Nederland of België. OP deze manier letten wij op de brandstof en CO2-uitstoot. .Steen is namelijk erg zwaar en het transport kost dus veel brandstof en CO2-uitstoot. Natuursteen uit Nederland en de buurlanden is daarom een milieuvriendelijker keuze dan uit Spanje, Italië of Azië.

Alternatief

Wij bieden naast sierbestrating Oldenzaal ook nog een alternatief aan als je echt milieuvriendelijk wilt zijn. Dat is halverharding. Halfverharding bedekt de bodem, maar laat het regenwater door. Boomschors en houtsnippers zijn de milieuvriendelijkste halfverharders. Grind is schaars en de winning tast het landschap aan. Gebruik daarom liever (klei)schelpen, gravel of split voor paadjes en halfverharde plaatsen in jouw tuin. Benieuwd wat voor sierbestrating Oldenzaal wij voor jouw kunnen doen? Bekijk de mogelijkheden op de website.