Sitac
Image default
Onderwijs

CKVdag in de toekomst

CKVdag in de toekomst

Wellicht kunt u het u nog maar weinig voorstellen, maar we komen steeds dichterbij het einde van de coronacrisis. De kans is groot dat dit jaar al het land weer helemaal openkan en de bedrijven weer aan de slag kunnen, ook de scholen. Voor veel scholen wellicht nog niets meer dan een droom, maar het komt er weer aan. Scholen kunnen dan ook weer gaan organiseren, want zij mogen dan weer mensen binnen de muren van de school halen. Dit betekend dat scholen ook weer een CKVdag mogen organiseren en op die manier hun leerlingen weer kunnen uitdagen om actief aan de slag te gaan met CKV. 

Wat is een CKVdag? Een CKVdag is een dag waarbij de leerlingen een nieuw perspectief ontwikkelen op wat CKV nou precies is, voor velen zal dit slechts een negatief beeld zijn van tekenen en knutselen. Helaas beseffen veel leerlingen niet dat CKV veel meer omvat dan alleen dat en dat ze misschien wel dagelijks in aanraking komen met onderdelen die bij CKV horen. 

CKVdag

Een CKVdag is wat een school wilt dat het is, CKVdag.nl levert naar de wens van de school. Wilt een school dat de CKVdag zich moet richten op muziek? Dan richt de CKVdag zich op muziek en leren de leerlingen alles wat met muziek te maken heeft. Tijdens die dag leren de leerlingen wat muziek allemaal is, hoe je het moet maken en worden ze natuurlijk uitgedaagd om dit ook uit te proberen. 

Een CKVdag kan er ook anders uitzien, het kan zich bijvoorbeeld ook richting op beeldende kunst. Dan leren de leerlingen alles wat met beeldende kunst te maken heeft. CKVdagen vinden plaats in de vorm van workshops, de leerlingen kiezen zelf van te voren bij welke workshops zij willen zitten en hebben zo zelf de regie over de dag. 

https://ckvdag.nl