Longboard voor beginners; het begint allemaal met kiezen

Een longboard voor beginners uitzoeken is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Eerst moet je een keuze maken in de discipline waarvoor je het board wilt gebruiken. De meest voorkomende discipline die gekozen wordt, is cruisen. Het longboard wat hiervoor wordt gebruikt is een longboard met een pintail shape. Door deze specifieke vorm voorkom je dat je tijdens het maken van een bocht met je deck tegen je wiel aankomt. Skateboard Webshop heeft speciaal voor beginners een assortiment met betaalbare longboards voor beginners van goede kwaliteit. Ook een belangrijke keuze is het materiaal en de constructie van het deck. Het deck van longboards bestaat uit verschillende lagen. Er bestaan zelfs decks van 12 lagen. Een sterke constructie ontstaat door de vezels van de gebruikte materialen die dwars op elkaar gelegd worden. Materialen die gebruikt worden zijn bijvoorbeeld esdoorn, bamboe, glasvezel en koolstofvezel.

Kies een longboard voor beginners van goede kwaliteit 

Met een longboard kun je heuvelaf behoorlijke snelheden bereiken. Het laatste dat je dan wilt is een longboard van slechte kwaliteit die halverwege doormidden breekt. Als je van tevoren al weet welke discipline je wilt gaan ontwikkelen is het handig om een longboard voor beginners aan te schaffen die deze discipline het best ondersteund. Wanneer het doel is om vooral lange afstanden te gaan rijden, is een dropped longboard met grote wielen aan te raden. Wil je meer dan alleen cruisen? Ga dan voor een kicktail board. Voor beginners is dit board een goede basis om trucjes te leren.

Het ideale longboard voor beginners voor freeriding 

Begin je net met skateboarden en weet je nog niet helemaal welke stijlen er allemaal zijn en voor welke stijl je zelf wilt gaan ontwikkelen? Kies dan voor een freeriding longboard. Freeride longboarden is een mengelmoes van alle longboard disciplines en dat gecombineerd met je eigen stel. Wat de wielen betreft, de ideale wielmaten voor freeriding zijn 70mm tot 76mm. Ook de hardheid van de wielen heeft invloed op de snelheid en grip. Wielen met een hardheid tussen de 80a en 85a zijn de beste keuze voor freeriders. Deze hardheid zorgt voor grip en deze wielen zijn relatief wendbaar. Skateboard Webshop heeft het perfecte longboard voor beginners.

Comments have been closed/disabled for this content.