Sitac
Image default
Energie

Waarom een perilex aansluiting regelen?

 

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een perilex aansluiting te laten realiseren. Dit komt namelijk omdat er een aantal toepassingen zijn die dit type aansluiting nodig hebben. Zo willen steeds meer mensen over op groen stroom en inductieplaten zijn hiervoor een goede optie. Inductieplaten hebben veel vermogen nodig en daardoor is een regulier stopcontact niet voldoende. In dit geval heb je dus een perilex stopcontact nodig, evenals andere apparaten zoals ovens. Perilex maakt het namelijk mogelijk om dubbel vermogen te leveren. Je doet er dan ook goed aan om deze aansluiting mogelijk te maken, zodat de apparaten goed kunnen functioneren.

Wat moet je doen voor de klus?

Om een perilex aansluiting mogelijk te maken, is het belangrijk om eerst naar de meterkast te kijken. De meterkast bepaalt namelijk of je een perilex stopcontact kunt gebruiken. Kijk daarom naar de groep in je meterkast, zodat je weet of de aansluiting mogelijk is of niet. Ook doe je er goed aan om een monteur te laten kijken naar de meterkast. Een monteur kan vervolgens de juiste groep aansluiten op de meterkast, zodat je daarna de perilex aan kunt sluiten. Hierdoor kan je dan aan de slag gaan met jouw apparaten die een hoog vermogen nodig hebben.

Aansluiting door een monteur laten uitvoeren

Wanneer je de aansluiting wilt realiseren, is het belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. De klus vraagt namelijk veel kennis en een verkeerde toepassing kan levensgevaarlijk zijn. Tevens kan een verkeerde installatie zorgen voor hoge kosten, aangezien veel garanties dan wegvallen. Daarom doe je er goed aan om een monteur in te schakelen hiervoor als je weinig verstand heb van elektra. Wil jij dus ook overgaan tot perilex stopcontacten, bijvoorbeeld voor het aanleggen van inductie, dan kan je het beste online een afspraak maken om een monteur langs te laten komen bij jou thuis.