Sitac
Image default
Auto’s en Motoren

Wat houdt een laadpaal thuis in?

Het milieu en het klimaat spelen tegenwoordig een enorme rol in ons leven. Dat geldt bijna voor ons allemaal. Milieuvervuiling door je afval op straat achter te laten, het dumpen van afval in de zee of oceaan, uitlaatgassen van auto’s en brommers, dit zijn allemaal dingen die dagelijks gebeuren, maar ondertussen hartstikke slecht zijn voor de natuur. Toch doen we er allemaal aan mee. Maar er zijn ook genoeg dingen die gedaan worden die ervoor zorgen dat het allemaal weer een beetje de goede kant op wordt geholpen. Bijvoorbeeld:

–        Geen plastic tasjes meer meegeven in winkels

–        Herbruikbare drinkflessen gebruiken

–        Minder plastic verpakkingsmiddelen gebruiken

–        Recyclen

–        Vaker op de fiets stappen in plaats van met de auto ergens naartoe

Elektrisch rijden

Al deze handelingen zijn natuurlijk erg belangrijk, maar op het moment is er eentje erg populair en die ook steeds populairder wordt, namelijk elektrisch rijden. Steeds meer mensen stappen over naar een elektrische auto in plaats van een auto die op benzine of diesel rijdt. Dit is natuurlijk veel beter voor de wereld. Maar net als dat bij een normale auto de brandstof opraakt, raakt bij een elektrische auto op een gegeven moment de batterij ook leeg. Daarvoor zijn er overal en nergens wel laadpunten te vinden waar je je auto op kan laden om weer verder te kunnen. Wat nou als ik thuis ben en ik de volgende dag een lange reis moet maken met de auto? Daarvoor is het handig om een laadpaal thuis te hebben. Hoe zit dat dan met zo’n laadpaal thuis? Dat leggen we je uit.

Hoe werkt een laadpaal thuis?

Zo’n laadpaal thuis laten installeren kent een aantal stappen. Eerst kies je jouw favoriete soort uit. De laadpaal wordt direct met de meterkast van je huis verbonden. Hiervoor wordt een aparte stroomgroep aangemaakt, zodat de heleboel niet overbelast raakt. Alle kabels worden netjes ondergronds verwerkt door de installateur. Als alles klaar is heb jij je eigen laadpaal thuis en kan je ieder moment

https://laaddirect.nl/laadpaal-thuis/