Sitac
Image default
Aanbiedingen

Wist jij deze 4 feitjes over het inrichten van je woonkamer?

Kleuren hebben een enorme invloed op hoe je je voelt in een ruimte. Wist je bijvoorbeeld dat blauwtinten rustgevend werken en daarom vaak gebruikt worden in slaapkamers? Voor je woonkamer zou je kunnen kiezen voor warme aardetinten of zachte pastels om een uitnodigende en ontspannen sfeer te creëren. Bij het selecteren van een woonkamerset is het belangrijk om te bedenken welke kleuren bijdragen aan de gewenste ambiance.

De invloed van natuurlijk licht

Natuurlijk licht kan je woonkamer maken of breken. De positie van ramen en de richting waarin je woonkamer staat, beïnvloeden hoe licht jouw ruimte gedurende de dag is. Wist je dat een woonkamer op het noorden vaak een koeler licht heeft, terwijl een kamer op het zuiden warm en zonnig is? Dit is iets om rekening mee te houden bij het kiezen van de kleur van je muren en je meubels.

De magie van de juiste opstelling

De manier waarop je je meubels plaatst, kan de hele dynamiek van de ruimte veranderen. Een veelvoorkomende fout is het tegen de muur plaatsen van alle meubels, wat kan zorgen voor een ongezellige en onpersoonlijke uitstraling. Door bijvoorbeeld je bank iets van de muur af te zetten en te spelen met verschillende opstellingen, creëer je een intiemere setting. Dit is zeker iets om over na te denken bij het uitzoeken van een nieuwe set op Jeha.nl.

De functie van accessoires

Accessoires zijn de kers op de taart in elke woonkamer. Ze voegen persoonlijkheid en stijl toe. Wist je dat het groeperen van accessoires in oneven aantallen, zoals drie of vijf, vaak aantrekkelijker is voor het oog? Het gebruik van verschillende texturen en materialen in je accessoires kan ook diepte en interesse toevoegen aan de ruimte. Neem bijvoorbeeld eens naar de woonkamerset van Jeha.nl. Daar zit voor iedereen wat in!

 

https://www.jeha.nl/woonkamer-sets/