Sitac
Image default
Aanbiedingen

Wat doet de facilitaire dienst?

Wat doet de facilitaire dienst?

Als je actief bent in het bedrijfsleven dan heb je vast al eens van de facilitaire dienst gehoord, maar wat doen ze nou eigenlijk. Als eigenaar van een bedrijf is het goed om te overwegen om zelf ook een facilitaire dienst in te huren. In deze blog leggen wij je uit waarom. 

 

Onderhoud

Is de vaatwasser weer eens stuk? Of werken de lichten niet? Dan is de kans groot dat de facilitaire dienst langskomt om deze problemen te verhelpen. Vroeger op de middelbare school had je de conciërge die je voor alles aan kon spreken, daar hebben we nu dus de facilitaire dienst voor! 

 

Schoonmaak

In veel gevallen komt de facilitaire dienst ook om het kantoorpand schoon te maken. Dit bespaart jou en het team ook veel tijd als het gaat om schoonmaken. De schoonmaakroosters kunnen de deur uit, de facilitaire dienst neemt het van je over!

 

Catering

In sommige bedrijven is er een kantine aanwezig waar je je eten kunt halen in de lunchpauze, maar het komt ook vaak voor dat de facilitaire dienst hiervoor wordt ingeschakeld. Dan kun je denken aan zaken als het rondbrengen van het eten, het keukenpersoneel te hulp schieten In sommige sectoren helpt de facilitaire dienst bijvoorbeeld ook met het wassen en strijken van spullen. 

 

Het beheren van de post

In grote bedrijven komen vaak de hele dag door pakketten en brieven binnen via de post. De medewerkers van de facilitaire dienst nemen de post aan en zorgen dat ze uiteindelijk bij de juiste personen binnen het bedrijf terecht komen. 

 

Magazijn en voorraadbeheer

de facilitaire dienst is in sommige gevallen ook verantwoordelijk voor alles in en om het magazijn en de voorraadbeheer. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid schrijfwaren, snoeren, tafels of stoelen die op voorraad zijn of besteld moeten worden. 

 

Veel variatie 

Het werk van de facilitaire dienst is dus erg veelzijdig en hangt ook af van de sector waarin jouw bedrijf valt of de behoefte van verschillende bedrijven. De facilitaire dienst is te vinden in veel bedrijven zoals ziekenhuizen, kantoren, recreatie of verpleeghuizen. Als jij er voor kiest om in jouw bedrijf ook een facilitaire dienst in te huren is het belangrijk dat je goed overlegt met het bedrijf wat jouw wensen en verwachtingen zijn. Ben je geïnteresseerd in het inschakelen van een facilitaire dienst? Neem dan eens een kijkje op de website van EW Facility!

 

https://www.ew.nl/facilitaire-diensten/