Sitac
Image default
Aanbiedingen

Waarom trekken honden aan de lijn?

Waarom trekken honden aan de lijn?

Honden kunnen trekken aan de lijn door overgevoeligheid voor alles wat er om hen heen gebeurt, maar ook door een gebrek aan goede training met de lijn als pup. Geen enkele hond begrijpt van nature hoe hij aan de lijn moet lopen. Ze trekken omdat ze van nature sneller lopen dan wij en omdat ze naar het park willen, een andere hond willen begroeten of aan iets interessants willen snuffelen. Meestal blijven ze trekken omdat ze hebben ontdekt dat, wanneer ze dat doen, ze vooruit komen.

Kan mijn hond zijn nek verwonden door aan de lijn te trekken?

Traditionele halsbanden mogen nooit worden gebruikt om uw hond in bedwang te houden of onder controle te houden, omdat ze spanning en stress in de nek van de hond kunnen veroorzaken. Honden die trekken aan de lijn lopen een verhoogd risico op verstikking. Trachea collaps is een ander potentieel gevolg van druk rond de nek. Een studie uit 2020, gepubliceerd in het tijdschrift “Vet Record”, waarbij gebruik werd gemaakt van modellen van de nek van honden met druksensoren, bevestigde het gevaar en concludeerde dat alle soorten hondenhalsbanden schade kunnen toebrengen aan de nek van een hond. Een halsband met platte clip is alleen bedoeld om de identiteitsplaatjes van uw hond aan te bevestigen of voor decoratie. Een no-clip lichaamstuigje is een veel veiligere en effectievere manier om een trekkende hond uit te laten.

Hoe werken front-clip no-pull tuigen?

Front-clip tuigen zijn ontworpen om trekken te ontmoedigen door de hond naar u toe te draaien wanneer de lijn strak staat. No-pull tuigen zijn er in twee basisontwerpen: Een Y-vormige borstriem of een riem die horizontaal over de borst ligt. Y-vormige harnassen bieden meer bewegingsvrijheid. Elk product dat een Y-vorm rond de nek van de hond en onder de borstkas vormt, is niet-beperkend.

Hoe pas ik een no-pull tuigje aan mijn hond?

Het vinden van het juiste tuig voor uw hond is als het kiezen van de perfecte hardloopschoenen: De pasvorm is cruciaal. Niets is enger dan uw hond die zich uit een loszittend harnas wringt of zich eruit terugtrekt. Een slecht passend harnas zit ook niet lekker, en als het te strak zit, kan het schuren veroorzaken. Een doorhangend harnas kan de hond belemmeren in zijn bewegingsvrijheid voor schouders en benen.

Een goed passend harnas moet strak zitten, maar niet te strak, met genoeg ruimte om twee tot drie vingers onder alle riemen te laten. Controleer de maattabellen en lees de instructies over hoe u uw hond opmeet. Als u online koopt, meet dan zorgvuldig en controleer het retourbeleid voordat u bestelt.

Zal een no-pull tuigje mijn hond leren om te stoppen met trekken?

Een anti-trektuig met frontclip is geen tovermiddel dat uw hond onmiddellijk zal doen ophouden met trekken, maar het is wel een hulpmiddel bij het management. De beste manier om uw hond te laten stoppen met trekken is het trainen van het los lopen aan de lijn met behulp van positieve bekrachtiging. Als uw hond een veteraan trekker, is er geen humaan stuk van apparatuur die hen zal leren om te stoppen met trekken, maar een goed harnas zal u helpen beheren en controleren van uw hond terwijl het leren van leiband manieren. Als u blijft wandelen wanneer uw hond trekt, mist u niet alleen de kans om het loslopen te trainen, u versterkt ook het trekken.

Waarom raden we geen prong-, choke- en e-collars aan?

We overwegen alleen no-pull materiaal dat geen pijn of ongemak veroorzaakt bij de hond. Prong-, choke- en shockhalsbanden zijn allemaal ontworpen om een hond te straffen door hem pijn in de nek te bezorgen wanneer hij trekt. Prangkettingen en wurgkettingen kunnen ook schade toebrengen aan de nek van de hond.

Straf en pijn zijn niet alleen onveilig, ze veroorzaken ook angst, stress en ongerustheid bij honden. Uit een studie in het tijdschrift “PLOS One” blijkt dat e-halsbanden, ook wel schokhalsbanden genoemd, gedragsmatige en fysiologische tekenen van stress veroorzaken wanneer ze bij huishonden worden gebruikt. Met ingang van oktober 2020 heeft Petco, het op één na grootste dierenwinkelbedrijf in de Verenigde Staten, de verkoop van alle schokhalsbanden online en in winkels stopgezet. Schokhalsbanden zijn verboden en illegaal in veel landen, waaronder Engeland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Om uw hond op een meer humane, effectieve en succesvolle manier te trainen, gebruikt u op wetenschap gebaseerde positieve bekrachtiging en op beloningen gebaseerde trainings- en omgangsmethoden.

Bestaat er zoiets als een “kauwvrij” harnas?

Er bestaat niet zoiets als een kauwvrij harnas. Een kapotgekauwd anti trek tuig hond is geen fabrieksfout of het resultaat van slecht ontwerp of materiaal. Een vastberaden hond of een puppy met doorkomende tandjes heeft minder dan 30 seconden nodig om een gloednieuw tuigje kapot te maken, dus doe het tuigje af als er geen toezicht is. Zorg er ook voor dat u het harnas afdoet om verwondingen te voorkomen wanneer honden gaan ruziën, aangezien tanden en ledematen verstrikt kunnen raken.