Sitac
Image default
Aanbiedingen

Waarom een braadpan aanschaffen?

 

De braadpan is een belangrijke en veelzijdige keukenpan die niet mag ontbreken in je kookuitrusting. In dit blog duiken we in de redenen waarom een braadpan zo belangrijk en makkelijk is, welke heerlijke gerechten je ermee kunt bereiden en waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte braadpan.

 

Waarom een Braadpan Gebruiken?

Een braadpan is veel meer dan alleen een pan, het is een investering in smaak en textuur. Het langzame kookproces in een braadpan maakt vlees malser, sauzen rijker en geeft gerechten een diepere smaak. Bovendien is de gelijkmatige warmteverdeling cruciaal voor het bereiden van sappige stoofschotels, smakelijke soepen en nog veel meer. De braadpan komt echt tot zijn recht bij het bereiden van gerechten die langere tijd op een laag vuur moeten sudderen.

 

Gerechten om te Bereiden in een Braadpan:

1. Stoofpot van Rundvlees: Mals rundvlees dat langzaam suddert in een rijke saus met groenten; een ware smaakexplosie.

2. Coq au Vin: Een klassiek Frans gerecht waarbij kip wordt gestoofd in rode wijn, champignons en spek.

3. Vegetarische Linzencurry: De braadpan leent zich ook uitstekend voor het bereiden van smaakvolle vegetarische gerechten, zoals een kruidige linzencurry.

4. Boeuf Bourguignon: Een ander Frans meesterwerk, met rundvlees gestoofd in rode wijn, uien en kruiden.

5. Kippensoep: Maak een hartverwarmende kippensoep door de ingrediënten langzaam te laten sudderen voor een diepe, rijke smaak.

 

Wat is een goede braadpan? 

Een goede braadpan heeft enkele essentiële kenmerken. Allereerst moet de pan gemaakt zijn van duurzaam materiaal, zoals gietijzer of aluminium, dat de warmte gelijkmatig verdeelt en lang vasthoudt. Een deksel met een goede sluiting is belangrijk om de stoom en smaken binnen te houden. Kies voor een pan met geëmailleerde/keramische anti-aanbaklaag in debinnenkant voor eenvoudige reiniging en onderhoud.

 

Alle punten waar je op moet letten op een rij:

1. Materiaal: Gietijzer en aluminium zijn een uitstekende keuze vanwege de gelijkmatige warmteverdeling.

2. Deksel: Zorg ervoor dat het deksel goed sluit om de smaken en sappen te behouden.

3. Grootte: Kies een grootte die past bij de hoeveelheden die je normaal gesproken kookt.

4. Onderhoudsgemak: Een geëmailleerde/keramische anti-aanbaklaag in de binnenkant vergemakkelijkt het schoonmaken.

 

Een braadpan kopen?

Bij het kopen van een braadpan is het belangrijk dat deze voorzien is van een goede anti-aanbaklaag, zoals een keramische of geëmailleerde anti-aanbaklaag, die geen giftige stoffen zoals PFAS of Teflon bevat. Pannen van aluminium met een keramische anti-aanbaklaag vind je bij Cook and Pan. Alle braadpannen van Cook and Pan zijn geschikt voor ovengebruik tot 280 graden, vaatwasserbestendig en bevatten geen PFAS of Teflon. Ontdek bij Cook and Pan alle pannen zonder chemische stoffen, en van geweldige kwaliteit. 

 

https://cookandpan.com/