Sitac
Image default
Aanbiedingen

Vier redenen waarom jij gebruik moet maken van handige bodembedekkers

De tuin is vooral in de zomer een van de meest favoriete plekken om te ontspannen. Het onderhoud van de tuin kan veel werk zijn en vrijwel onvermijdelijk. Het is alleen wel van belang dat alles er strak en netjes uitziet. Hoe je dit zonder veel kosten, werk en planning kunt realiseren vertellen we in deze blog.

 

Bescherming bieden

Sommige planten zijn enorm kwetsbaar en hebben de juiste bescherming nodig. Door een bodembedekking in je tuin en bloemperken aan te leggen, kun je de planten ofwel de wortels in de zomer tegen het felle zonlicht beschermen. Ook in de winter worden je planten door een bodembedekking tegen vorst beschermd. Daarnaast kan het regenwater beter aflopen en kun je wateroverlast tegengaan. Wist je trouwens dat je insecten de optimale schuilplaats biedt als je bijvoorbeeld boomschors of houtsnippers in je tuin plaatst.

 

Natuurlijke uitstraling

Elke tuin heeft zijn eigen bijzondere uitstraling. Hou je ervan als een tuin er natuurlijk uitziet en van natuurlijke materialen gebruik gemaakt wordt? Dan zijn bodembedekkers ideaal om in je tuin neer te leggen. Je hebt bijvoorbeeld bij een partij als 123Natuurproducten een ruime keuze uit materiaalsoorten en kleuren. Het is ook mooi om materiaal met elkaar te combineren. Zo gaat steen erg goed met hout gepaard.

 

Onderhoudsvriendelijke tuin

Ben jij het ook zo beu, steeds weer opnieuw te beginnen met onkruid wieden? Vooral bij een grote tuin is er nooit een einde in zicht. Met een bodembedekker kun je hier voorgoed afscheid van nemen, omdat onkruid geen schijn van kans heeft door de steentjes, houtsnippers of andere bedekkingen te groeien.

 

Duurzame keuze

Vrijwel alle bodembedekkers gaan jarenlang mee. Denk hierbij aan steentje, boomschors of snippers van hout. Echter zijn er ook bodembedekkers die uit zichzelf jaarlijks verteren, zoals cacaodoppen. Je hoeft er dus niet naar om te kijken en er alleen voor te zorgen dat je elk jaar opnieuw cacaodoppen strooit.

 

https://www.123natuurproducten.nl/