Sitac
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen triple glas en HR+++ glas

Het verschil tussen triple glas en HR+++ glas

Triple glas heeft een goede isolerende werking door de drie glazen platen en de twee tussenruimtes. Naast triple glas bestaat er ook HR+++ glas. Deze twee soorten hebben beide voordelen. Ook zijn er verschillende soorten te onderscheiden, zoals geluidswerend glas, zonwerend glas en veiligheidsglas. Ben je benieuwd naar het verschil tussen deze soorten glas? Lees dan verder en kom erachter!

 

Wat is triple glas?

Triple glas bestaat uit drie glasplaten met twee tussenruimtes gevuld met lucht. Hierdoor heeft het een hogere isolatiewaarde dan enkel glas en dubbel glas. Door goede isolatie bespaar je veel op de energiekosten en daarbij is het goed voor het milieu. Het is milieuvriendelijker dan dubbelglas, omdat het minder warmte doorlaat en er daardoor minder CO2-uitstoot is.

 

Wat is HR+++ glas?

HR+++ glas bestaat net zoals triple glas uit drie glasplaten met twee tussenruimtes. Het verschil met triple glas is dat de tussenruimtes bij triple glas zijn gevuld met lucht en bij HR+++ glas met edelgas. Ook zijn de twee buitenste ruiten aan de binnenzijde voorzien van een HR-coating. HR staat voor hoger rendement. HR+++ glas isoleert dus een stuk beter dan triple glas.

 

Voordelen HR+++ glas

Het voordeel aan HR+++ glas is dat de isolatiewaarde hoger is dan die van triple glas. Ook zijn er bij HR+++ glas verschillende opties mogelijk. Het is verkrijgbaar in een geluidswerende variant. Hierbij wordt er extra dik glas gebruikt en een grotere spouw. Ook is er een variant die zonwerend is. Bij deze optie wordt er een zonwerende coating aangebracht op de ramen. Dit is ideaal als je veel ramen hebt waar veel zonlicht op staat. Naast de geluidswerende en zonwerende variant is er ook veiligheidsglas. Deze glassoort wordt vaak gebruikt in bedrijfspanden. Dit glas is opgebouwd uit glasplaten van drie millimeter met daartussen transparante folie. Wanneer dit glas breekt valt het niet in scherven uit elkaar, waardoor inbreken moeilijker wordt.

 

Laat je adviseren door de Glasgigant

Het verschil tussen triple glas en HR+++ glas is de isolatiewaarde. Daarbij heeft HR+++ glas meer opties om het wooncomfort te vergroten. Ben je benieuwd naar deze soorten triple glas? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant. Deze partij heeft een groot aanbod aan allerlei soorten glas. Wil je meer informatie over het verschil tussen triple glas en HR+++ glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

 

https://www.glasgigant.nl/