Sitac
Image default
Aanbiedingen

Dit wist je vast nog niet over Flamingo’s!

Flamingo’s zijn net zoals alle andere dieren erg fascinerend. We hebben ze vast wel eens gezien in een dierentuin of op vakantie in Curacao. Als je meer wilt weten over deze interessante dieren blijf dan verder lezen.

Een groep flamingo’s wordt een flamboyance genoemd

Wist je dat een groep flamingo’s een flamoyance genoemd wordt? Andere groepen dieren krijgen trouwens ook interessante benamingen, een groep kraaien heet bijvoorbeeld een moord en een groep kippen heet een toom. De reden waarom een groep flamingo;s zo wordt genoemd? Ze zijn erg flamboyant! Ze worden ook wel een pat, kolonie of tribune genoemd.

flamingo’s kunnen vliegen

Je ziet flamingo’s misschien altijd in grote flamboyance op de grond eten, maar ze kunnen ook vliegen! Sommige soorten reizen om te broeden of migreren naar nieuw water bij wisseling van de seizoenen. Vaak vliegen de flamingo’s in de nacht om grote afstanden af te leggen.

Flamingo’s krijgen hun roze kleur door flamingo eten

Het zijn echt dieren die kleuren naar hun eten. Flamingo eten graag garnalen en planten waardoor ze veel rode pigmenten binnenkrijgen.

De knieën van een flamingo buigen niet naar achteren!

Als je naar een flamingo kijkt dan zul je misschien denken dat de knieën naar achteren buigen. Dit klopt niet, de werken eigenlijk net zoals menselijke benen. Wat je ziet als de knie is namelijk de enkel, de knie zit veel hoger! Je kunt het eigenlijk zien alsof je op je tenen staat, zo zie je dat het hetzelfde werkt alleen de proporties totaal anders zijn. `

Sommige flamingo’s leven in extreme omgevingen

Op plaatsen waar zoet en zout water zich mengen, worden vaak flamingo’s aangetroffen. Dit zijn vaak ondiepe plassen met zout water. Maar sommige flamingo’s kiezen ervoor om hun jongen groot te brengen in extreem zoute wateren, alkalische meren. Voor de meeste dieren is dit water onbewoonbaar omdat het zo zout is dat het door de huid heen brand. Onderzoekers zijn er nog altijd niet over uit hoe flamingo’s in deze extreme wateren kunnen overleven.

https://www.healthz.eu/5-weetjes-flamingos/