Sitac
Image default
Aanbiedingen

9 meest voorkomende fouten in uw carrière en hoe u deze kunt vermijden.

werk zoeken

Fout 1: te vaak van baan wisselen

“Er is niets mis met het zoeken naar andere carrièremogelijkheden en nieuwe ontwikkelingspaden, zeker niet als je jong bent. Je moet je echter nog steeds concentreren op je carrièredoel en elke dienstbetrekking en ontslag goed afwegen, zodat je in de toekomst niet het jobhopper-stigma van recruiters hebt. “

Hoe u niet te vaak van baan verandert:

Kies zorgvuldig vacatures en werkgevers, kijk niet alleen naar de arbeidsomstandigheden en functionele verantwoordelijkheden, maar ook naar de financiële positie van het bedrijf en het psychologische klimaat in het team.
Als je een baan vindt, doe dan je best, en wees ook een leidinggevende medewerker en prettig om mee te praten, een “adequate” collega en persoon.
Bouw je carrière niet op volgens het principe van “hier en nu”, kiezen uit “wat is”, maar voor een lange tijd, op basis van een geverifieerd carrièrepad, dat een loopbaanadviseur zal helpen bij het opstellen.

Fout 2: focussen op geld en salarissen

We hebben allemaal financiële behoeften. En vergeet niet dat loopbaanstrategie en zorgvuldige berekening de investeringen zijn die zichzelf in de toekomst meer dan terugbetalen. En als je in de verleiding komt tot een baan die nu beter loont, maar qua persoonskenmerken niet bij je past, of stilaan achterhaald raakt, kan het zijn dat je in de toekomst in een situatie van professionele burn-out of een loopbaancrisis terechtkomt.

Hoe u een baan naar wens kiest, maar niet “gratis”:

Bestudeer de financiële vooruitzichten van de gekozen richting. Er zijn veel specialiteiten die in het begin bescheiden worden betaald, maar in leidinggevende functies, in het buitenland of met serieuze ervaring, brengen ze al meer geld op.
Als je nog student of young professional bent, als je tevreden bent met de opleiding die je krijgt of krijgt, als je je daarin wilt ontwikkelen, zoek dan stageplaatsen, doe ervaring op. Dit geeft je een beter begrip van de branche, over veelbelovende specialiteiten, en geeft je ook de nodige minimale ervaring om snel een baan te krijgen die beter wordt betaald.
Bestudeer zorgvuldig de arbeidsmarkt, haar trends, nieuw opkomende vacatures en beroepsnamen. Dit zal u helpen om meer “verrukkelijke” opties te vinden op het gebied van salaris. De taak kost zeker tijd, moeite en doorzettingsvermogen. Als ze niet genoeg zijn, helpt een loopbaanadviseur.

Fout 3: denken met het hoofd van iemand anders

‘De ouders zeiden tegen de man dat hij accountant moest worden. Hij studeerde als accountant. Het werkt, maar er is geen carrièregroei – omdat ik van werk ziek word, wil ik creativiteit. Misschien is hij een artiest in hart en nieren! .. In deze situatie – als de richting niet onafhankelijk wordt gekozen en niet correct is – zullen professionele zelfrealisatie en carrièregroei niet werken. “

Hoe het juiste beroep kiezen:

Begrijp de beroepen die je leuk vindt. Doe tests, studeer jezelf, neem verantwoordelijkheid voor jezelf, in plaats van iemand anders een keuze voor je te laten maken.
Luister naar advies – Van familieleden, vrienden of mentoren met een levenslange en professionele achtergrond, ze zijn misschien wel gezond. Gewoon controleren, opnieuw controleren en zelf proberen.
Vergeet het lang achterhaalde advies “ze zoeken niet goed naar goed” en geloof de “horrorverhalen” niet dat het onmogelijk / laat / onmogelijk is om van beroep te veranderen (onderstreep het noodzakelijke). Neem een ​​besluit – een succesvolle carrière en werkplezier zijn de moeite waard.

Fout 4: wacht op de bom

Als de richting of het beroep verkeerd wordt gekozen, zal de crisis vroeg of laat plaatsvinden. Het is net als in de geneeskunde: voorkomen is beter, gemakkelijker en goedkoper dan behandelen.

Hoe het rietje te verspreiden:

Als je tijdens je bachelorstudie vermoedt dat dit “niet van jou” is, vraag dan een masterdiploma aan in een voor jou interessantere richting.
Als je niet geïnteresseerd bent om verder te studeren aan een universiteit, verander dan je profiel parallel met je studie: volg online cursussen, luister naar gratis webinars.
Wat je ook doet, kom regelmatig uit je professionele “sleur” – woon evenementen bij met een gerelateerd profiel of gewijd aan zelfontplooiing, ontmoet en netwerk in sociale netwerken met mensen buiten je beroep en de gebruikelijke communicatiekring.

Fout 5: een leidende positie accepteren als je er niet klaar voor bent

“Motiverende boeken en sprekers steunen op zelfvertrouwen, leren door actie, enz. Maar een middelmatige leider worden is geen carrièreperspectief. Dit betekent helemaal niet dat je voor angst moet bezwijken en jarenlang op één plek en in één positie moet werken. “

Hoe u zich kunt verzekeren voordat u naar een leidinggevende functie gaat:

Zoek een mentor die, om welke reden dan ook, echt geïnteresseerd is in je professionele groei. Luister naar hem.
Probeer projectwerk uit voordat u de positie inneemt. “In de velden”, onder het gewicht van de verantwoordelijkheid en de verwachte hoge resultaten, controleert u uw

https://vacatures.today/cat/Informatics1.html

https://www.vindazo.be